Bar Brilschans

{{ copy.detail.summerbarin }} Berchem (Brilschanspark)

Sfeerbeeld Bar Brilschans

Bar Brilschans, de groenste zomerbar van Antwerpen, is er weer. Van 22 tot en met 25 augustus is er plezier voor groot en klein in het Berchemse Brilschanspark. Muziekoptredens, kinderanimatie of lekker relaxen met vrienden en familie: dit zijn onze zeven suggesties voor het einde van de zomervakantie.

1) Bijpraten met collega’s
Op donderdag bent u welkom tijdens de after work-sessie met happy hour, heerlijke foodtrucks, petanquebanen met pastis én een optreden van Gregor Terror & Ther Calypso Gigolo’s. Gregor Terror & The Calypso Gigolo's nemen u mee naar de Caraïben en brengen authentieke calypsomuziek uit Trinidad uit de jaren veertig en vijftig.

2) Breng de kinderen mee
Bar Brilschans verwelkomt kleine en grote kinderen met open armen. Op zaterdag en zondag staat er bijzondere kinderanimatie voor hen klaar. Zo genieten zij op zaterdagnamiddag genieten van het poëtische kapsalon, een urban dance-initiatie of een bezoekje van de Suikerpoppenfee. In de vooravond staat de circusvoorstelling ‘Kraken’ op het programma. ’s Zondags brengen de kinderen maar beter hun tweewieler mee, want tijdens de workshop ‘pimp je fiets’ toveren ze hun eigen step of fiets om tot een echt kunstwerk!

3) Praat rustig bij
Ook wie het liever rustig houdt, kan terecht in Bar Brilschans. In de 60+-tent van het district geniet u op zaterdag en zondag van koffie en cake en praat u gezellig bij, weg van alle drukte.

4) Ga mee op stap
Ga op zaterdag of zondag mee met een begeleide wandeling. Het domein van het toekomstige Park Brialmont herbergt namelijk een schat aan verhalen. Weet u bijvoorbeeld nog waar de poorten van Berchem in de Brialmontomwalling stonden? Bent u benieuwd hoe de oude Brilschans eruit zag? Ontdek de boeiende geschiedenis en fantastische verhalen uit Park Brialmont tijdens een historische wandeling. Of bent u meer geïnteresseerd in de prachtige fauna en flora van Wolvenberg? Een gids van Natuurpunt neemt u mee op sleeptouw doorheen het enige natuurgebied binnen de Antwerpse ring.

5) Zing mee in het West-Vlaams
Pop en funk klinken goed in het West-Vlaams, zo bewijzen Ertebrekers al jaren. Met oorwurmen zoals ‘De Zji’, ‘Eva Mendes’ en ‘Paranoia’ verpakken Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle hun boodschappen in soulvolle rap- en popmuziek. Ertebrekers staat garant voor catchy nummers met schalkse teksten.

6) Dans op hits van vroeger en nu
De partyband ‘Brussels by night’ van Raf Van Brussel brengt een uiterst dansbare mix van klassieke en recente hits. Deze swingende zeskoppige liveband brengt de beste hits van de afgelopen decennia: van Eurythmics tot Lady Gaga, van Duffy tot The Police.

7) Geniet van lekker eten en drinken
Een bezoek aan Bar Brilschans is pas echt geslaagd als u met een zomers drankje neerploft in een van de strandstoelen. Aan de foodtrucks vindt u een uitgebreide keuze: van pasta, croques en cupcakes tot een halal barbecue.

{{ copy.detail.visitwebsite }} {{ copy.detail.or }} {{ copy.detail.discovermore }}

{{ copy.detail.inthearea }}

Bedankt voor uw toevoeging!

We kijken deze zomerbar even na en voegen deze zo snel mogelijk toe aan de map met alle andere zomerbars!

Nog een zomerbar toevoegen?

Zomerbar toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.